Vestfold fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2163, 3103 TØNSBERG
Besøksadresse: Svend Foynsgt. 9, 3126 Tønsberg
Telefon: 924 57 604, 909 19 432 • kontakt: Anna B Jørgensen (ansvarlig grunnskolen)/ Torill Sjømæling (ansvarlig videregående skole)
• Nettsted: http://vestfold.ksys.no
Visuell kunst 2017/ 2018: Preus Museum
Produksjonsliste
Program

Visuell kunst 2017/ 2018: Preus Museum

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

En fotohistorie – fra skatter til serieproduksjon

«En fotohistorie» er Preus museums faste utstilling som illustrerer fotohistorien fra 1839 og frem til i dag ved hjelp av kameraer, tekniske gjenstander og fotografier. Her finnes også et eget barnerom der man kan leke seg med optiske prinsipper, og ikke minst et «camera obscura» som til tross for mørket kan få et lys til å gå opp for en.


Utstillinger og verksteder avhenger av museets program: http://www.preusmuseum.no/Opplev-utstillingene/Kommende-utstillinger

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Multimedia og vedlegg

Bilder

preus.jpg
Bending_13.jpg
Foto: http://www.preusmuseum.no/Opplev-utstillingene/Kommende-utstillinger/Bending-the-Frame
Visuell kunst
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Bestilling av omvisning eller verksted gjøres pr. tlf. til Preus: 33 03 16 30.

Formidlingskonsulent, Ingri Østerholt, tlf dir 40442104
e-post: ingri.osterholt@preusmuseum.no
evt museet: post@preusmuseum.no
Programlengde
45 min omvisning + evt verksted
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Preus Museum
Er workshop
Ja
Workshop
Preus museum har samlet ulike verkstedtilbud under Fotoverkstedet. Her er det muligheter for korte opplegg eller utfoldelse over tid.Grupper på maks 30 elever. Gruppene blir delt i to, slik at det er maks 15 på hver gruppe. Den ene gruppa får omvisning mens den andre gruppa får verksted, vi bytter etter halvgått tid.Gjennom Fotoverkstedet tilbyr vi ulike verksteder som skal bidra til bevisstgjøring rundt bruken av fotografi. Følg med på siden vår for nye verksteder som legges til: http://www.preusmuseum.no/Opplev-utstillingene/Formidling/FotoverkstedetSnapp - vi bruker museets egne ipoder til å ta selfies, men på en annen måte enn vi pleier.Quiz - hva kan du om fotografi? Hva har du fått med deg av omvisningen?Pinholefotografering - miniversjonen gir en kort innføring i analog magi ved at vi tar gruppeportrett med malingsbokskamera.For nærmere informasjon om verkstedene se; http://www.preusmuseum.no/Opplev-utstillingene/Formidling/Fotoverkstedet
Pris
Museumsbesøket er gratis. Vestfold fylkeskommune dekker transport tur/retur Preus når det inngår som en del av Den kulturelle skolesekken.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune