Tilbake
Geir Robsrud
Skriv ut

Sherlocks siste sak: Tåken (Robsrud & DeaN)

«I dag lever vi i et postfaktuelt samfunn!»

Slik starter ”Tåken”, som ytre sett, er en pastich over Sherlock Holmes historien: ”Hunden fra Baskerville” av Conan Doyle.
Bli med på en satirisk og interaktiv tomannsforestilling satt i en anakronistisk Sherlock Holmes-verden som spenner seg fra 1800- til 2000-tallet

Hva er løgn? Hva er sannhet? Du må ta stilling til det som blir presentert som fakta, og spørsmålet er: vil du klare du å finne morderen?

Dette er Robsrud & Deans 25 års jubileumsforestilling og tar utgangspunkt i Vaudeville tradisjonen.

Vi gir ordet til "UNGE STEMMER" en gruppe ungdom som skriver om alle forestillinger på "Showbox":

Vi har sett mange fine og spenstige forestillinger i løpet av denne uka, men den beste av dem er garantert ”Sherlocks siste sak: Tåken”.  Forestillingen bygges opp på løgner og sannheter og den får publikum til å ta stilling til problemene. 

Skuespillerne virkelig traff oss med den hysteriske humoren sin, som var nokså genial
 
Alt i alt en strålende oppvisning!

Forestillingen er produsert i samarbeid med Akershus Teater.

Lærerveiledning

Informasjon om forestillingen

Vi bruker Sherlock figuren som en målestokk for sannhet og rettferdighet i en verden hvor sannhet er en ”commodity” som kjøpes, selges og brukes, etter eget forgodtbefinnende: ”Post truth” samfunnet.
 
Gjennom hele forestillingen blir publikum bedt om å stemme på de forskjellige historiene og på hvem som er morderen. Dette er en teknikk som «tvinger» publikum, fra en ellers passiv tilskuerrolle, til å delta aktivt i vurderingen av sannhet og løgn.

Stykket er en to-manns forestilling hvor de to skuespillerne, helt åpent, spiller alle rollene. Formen låner mye fra vaudeville teateret med melodramatisk spill, sketchliknende sekvenser, sanger og slapstick komikk.
 
Med de mange rolleskift, absurde situasjoner og fysisk og visuelt spill, vil vi gjennom humor, gi publikum et innblikk i ett av de viktigste problemstillingene i vår tid: Hvordan vi kan stole på den informasjonen vi tar viktige avgjørelser ut ifra.

Anmeldelsen av forestillingen er skrevet av ungdom på nettstedet UNGE STEMMER.
ungestemmer.no er et nettsted hvor ungdom mellom 13 og 20 år kan registrere seg og skrive om den profesjonelle scenekunsten de opplever, både på skolen og på andre scener.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Robsrud & DeaN

Om kunstner / utøver / gruppe

For mer informasjon om Robsrud & DeaN: https://www.robsrudogdean.com