Tilbake
Besøkssenter Færder nasjonalpark
Verena Scholz
Besøkssenter Færder nasjonalpark
Besøkssenter Færder nasjonalpark
Besøkssenter Færder nasjonalpark
Verena Scholz
Verena Scholz
Verena Scholz
Skriv ut

Utsettes til vår 2021 - Media natura

Kunst og natur

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Færder
 • Kunstnere/grupper: Verena Scholz og Besøkssenter Færder nasjonalpark
 • Idé/opplegg:

  På Besøkssenter Færder nasjonalpark- Livet i fjæra
  I havet lever det så mye rart! Vi undersøker livet i fjæra, og alle de små skapningene der. Frem med luper og bestemmelsesduker! Vi finner ut hva dyrene heter og hvem som spiser hvem. Det blir næringskjedelek og natursti. 


  På skolen - Utstilling med workshop
  Kunstneren Verena Scholz viser sin nye multimedia-screeninginstallasjon “Kosmos” som elevene kan bli en del av. Elevene vil få en praktisk og eksperimentell opplevelse i “screeningkunsten”. Elevene jobber i team. Ved hjelp av digitale mikroskoper skal elevene få studere på sitt biologiske samlematerial fra Nasjonalparkbesøket*.Elevene lager foto av mikroskopbildene og redigerer det på data. Disse multimediale bildene av bitte små detaljer fra naturen skal ved hjelp av projeksjonsteknikken forstørres og projiseres på objekter, materialer og personer som installeres inn i lyset og inngår nye forbindelser sammen. Det dokumenteres med foto og vises på slutten i en fellesvisning. Prosjektet stimulerer til å bruke data og teknikk som kreative verktøy og skjerper øynene for små detaljer i naturen og se det i et større perspektiv og nye sammenheng. *Hver elev finner og samler små biologisk material på turen ved Besøkssenter Færder Nasjonalpark i små sekker (fåes ved Nasjonalparken).

Om kunstner / utøver / gruppe

BESØKSSENTER FÆRDER NASJONALPARK

Besøkssenter Færder nasjonalpark sitt oppdrag er å spre kunnskap om nasjonalparken og å drive naturveiledning og skape aktivitet i nasjonalparken. Senteret ble åpnet av H.M. Dronning Sonja den 26. juni 2015 og står på samme sted som den gamle restauranten på Verdens Ende. Rullesteinfasaden fra den opprinnelige restauranten fra 1932 er bevart, og føyet sammen med nye og spennende elementer som ”Færder-aksen” og rotunden med kompassrose i øverste etasje.

Senteret skal informere og skape engasjement og aktivitet rundt nasjonalparken.  Besøkssenteret er også et samlingspunkt for forskning og forvaltning.

VERENA SCHOLZ

Billedkunstneren Verena er født 1975 i Hamburg, Tyskland, bor nå  i Vestfold. 

Hun har studert Kunst & Medien og Biologi v/ Carl von Ossietzky Universitet Oldenburg, Tyskland  og er medlem av Norske Billedkunstnere og Vestfold Bildende Kunstnere. Verena arbeider med film og videokunst og har bla. deltatt på Østlandsutstillingen, og Høstutstillingen. Hun har også formidlet egne og Nasjonalmuseets vandreutstillinger i Vestfold, Oppland, Hedmark og Nordland fylker.

Her er link til hennes hjemmeside: https://vs-mp.blogspot.com/