Tilbake
Linda Fagerli Sæthren
Skriv ut

Animasjon for alle [2019/2020]

Dette er en intensiv dag med masse moro!

Elevene skal i løpet av dagen innom ulike typer animasjon:

  • Pixillasjon: Elevene får en praktisk innføring i animert bevegelse og rollebesetning – hvor hele klassen vil bidra i å lage en kort film.
  • Tegnefilm: Etter pixillasjonen vil elevene få en innføring i tegnefilm. De lager en blanding av tegnefilm, objektanimasjon og pixelasjon med fargeblyanter på A4-ark individuelt eller i små grupper.
  • Cut-Out: I en balløvelse i teknikken Cut-Out (utklippsfilm i papp) vil elevene lære hva begrepene Ease In – Ease Out og Squas’n Stretch innebærer – to av de viktigste begrepene i læren om animert bevegelse.

Dagen avsluttes med en muntlig animasjonsqviss og en oppsummering av dagen.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Linda Fagerli Sæthren er produsent, regissør og animatør med spesialkompetanse innenfor teknikken Stop-Motion / dukkefilm. Hun har tidligere vært portrettert i tv-programmet Newton, mottatt en Amandapris for sin debutfilm Janus, har vært nominert til Spellemanspris for sin musikkvideo Self-Fulfilling for bandet Beady Belle og har jobbet som animatør på kinoproduksjonen Jul i Flåklypa. Hun vil ta med animasjonsdukker og vise et eksempel på film hun har vært med å skape. 

For mer informasjon: Animasjon for alle