Tilbake
Regi: Odd Henning Skyllingstad
Regi: Torill Kove
Regi: Pjotr Sapegin
Regi: Anita Killi
Skriv ut

Norske Barnestreker

Gjennom produksjonen Norske Barnestreker vil elevene få et innblikk i hvordan animasjonsfilm lages. Det vil være en visning av norske animerte kortfilmer etterfulgt av en muntlig innføring i animasjon av animatør Linda Fagerlig Sæthren og en kort praktisk innføring i teknikken pixillasjon.

Klassen får se 5 animerte kortfilmer – alle laget av forskjellige filmskapere. Filmene vises for hele trinnet første del av dagen. Filmvisningen varer 60 minutter

Etterpå blir det gruppevis innføring i hvordan animasjon lages – før alle elvene skal være med på å lage en kort animasjonsfilm i teknikken pixillasjon. Verkstedet varer 90 minutter pr. klasse.

Elevene skal sitte igjen med et inntrykk av hvordan animasjonsfilm lages og hvor mye arbeid som ligger bak. Samtidig skal den praktiske delen vil gi elevene mestringsfølelse og kunnskap nok til å kunne lage egne animerte filmer i etterkant av turneen.

Produksjonen vises for 6-trinn i Horten, og for 5-trinn i Larvik. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Linda Fagerli Sæthren.

Om kunstner / utøver / gruppe

Linda Fagerli Sæthren er produsent, regissør og animatør med spesialkompetanse innenfor teknikken Stop-Motion / dukkefilm. Hun har tidligere vært portrettert i tv-programmet Newton, mottatt en Amandapris for sin debutfilm Janus, har vært nominert til Spellemanspris for sin musikkvideo Self-Fulfillingfor bandet Beady Belle og har jobbet som animatør på kinoproduksjonen Jul i Flåklypa. Hun vil ta med animasjonsdukker og vise et eksempel på film hun har vært med å skape. 

For mer informasjon: Norske Barnestreker