Tilbake
Tom Øverlie
Skriv ut

Valgmulighet - Tilrettelagt 2020 - 2021: Safarium

Forestillingen er tilgjengelig tidlig i uke 3 og i hele uke 5  i 2021.

Safarium er en danseforestilling, spesielt tilrettelagt for barn med spesielle behov. Prosjektet beveger seg formmessig mellom å være en forestilling og et verksted, et laboratorium og en safari, der barna på ulike måter inviteres med i utforskning av rom og bevegelse sammen med utøverne.

Prosjektet tar utgangspunkt i opplevelse av verden gjennom kroppslige møter; mellom ulike kropper eller mellom kroppen og omgivelsene. Gjennom sanselig og taktil utforskning av rommet, eller baskete omfavnelser, får publikum oppleve både fysisk kraft og sensibilitet på nært hold.
Målet er å utfordre  publikum til  erfaring av kroppen utover det hverdagslige. Uttrykket utspiller seg i et taktilt landskap,  som utøverne og barna deler –  et landskap som kan plasseres på ulike steder på skolen eller andre arenaer.
Landskapet fungerer både som forestillingsrom, og som en  midlertidig installasjon – et kunstverk i seg selv. Gjennom forestillingens ulike situasjoner transformeres både  utøverne og landskapet.

Utøverne tar kontakt med skolen god tid i forkant av besøket og avtaler klokkelsett og det praktiske rundt besøket.

Verksted og forestilling har vært spilt på Brattås skole 2016 og Frøy skole våren 2020, med gode tilbakemeldinger.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Konsept/produksjon: Landing v. Ina Coll Kjølmoen og Venke Marie Sortland
Konsept senografi: Camilla Wexels Riser
Medskapende kunstnere: Marianne Skjeldal og Sigrid Kopperdal Utøvere: Ina Coll Kjølmoen, Marianne Skjeldal og Sigrid Kopperdal
Foto: Tom Øverlie (fra prøveforestilling våren 2014, Signo)
Co produsent: INK2013 (Den Kulturelle Skolesekken og SEANSE)Støttet av: SPENN (Norsk scenekunstbruk),Norsk  kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Vestfold fylkeskommune.